divendres, 30 de maig del 2014

Cantada: 10 anys

Un any més hem reprès la Cantada de Cicle Mitjà d'escoles de Sants-Montjuïc. Enguany amb la participació d'un total de 9 escoles: Lluís Vives, Gayarre, Barrufet, Pràctiques, Sant Medir, Perú, Cavall Bernat, Proa i Enric Granados amb nens i nenes de 3r i 4t. Prop de 600 cantaires amb l'objectiu d'aprendre i gaudir cantant.

 

Però enguany s'hi afegeixen dues intencions més.

Per una banda, l'ànsia i desig de pau que tots volem i necessitem en aquest món cada cop més convuls. Les nenes i nens, mestres i escoles ens unim per fer un clam ferm i esperançador. Hem interpretat dues cançons explícites (Swing de la pau i Mirall de pau) perquè el món sí que pot ser millor!
A més, la cançó Mirall de pau és la cançó escollida pel col·lectiu de mestres de música per protestar contra els possibles canvis legislatius respecte a la consideració de la música a l'escola. No ens poden treure l'art de l'aula! No podem deixar de formar des de la sensibilització!



Per altra banda, el 2014 celebrem el 10è aniversari. Ja fa una dècada que la Maria Viñeta i la Mont Massó van arrencar aquesta trobada musical. Any rera any han seguit convidant la participació de més mestres i més escoles. De 3 escoles que van iniciar ja en som 9, prop de 600 cantants! No són pocs els bons moments durant les diferents edicions de la Cantada però, també, durant l'organització dels mestres i l'assaig amb els nens i nens. Un esforç que amb tanta energia dipositada té un resultat esplèndid. I per recordar-ho hem cantat tots plegats una de les cançons de les que es van interpretar en la primera Cantada, ara fa 10 anys, de la cantata La ciutat i la lluna.


Agraïm a tots els infants participants en aquesta i en les darreres edicions, els i les mestres de tantes escoles, el SE de Sants-Montjuïc i les families que han donat suport a aquesta celebració i projecte perquè entre tots fem pinya, fem escola, fem música!

MOLTES FELICITATS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada